GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-02-2024 03:28

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk Fetöcüleri Affettiğini Duyurdu

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'ün FETÖ'ye gönül vermişler için ''onlar bizim kardeşimiz, biz onları affediyoruz'' diyen videosu kamuoyuna yansıdı.

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk Fetöcüleri Affettiğini Duyurdu

AK Parti'nin kalesi olarak görülen Yahyalı'da 2014 Yılından beri belediye başkanlığı görevini yürüten Esat Öztürk'ün, 15 Temmuz Dayanışma Gecesi'nde hani FETÖ Terör Örgütü üyeleriyle ilgili, ilçe halkına yaptığı ilginç konuşmanın hiç bir yerde rastlanılmamış video görüntülerine Tempo Medya Haber Merkezi ulaştı. Öztürk'ün, 15 Temmuz gecesi Türk halkının ölümle burun buruna gelmesine neden olan ve Türkiye Cumhuriyeti'ni ele geçirmeye çalışan FETÖ üyelerini affettiklerini söylediği konuşmasının görüntüleri büyük şaşkınlık yarattı.

FETÖ'CÜLERİ AFFETTİĞİNİ AÇIKLADI:
Tam 2 dönemdir AK Parti'nin Yahyalı Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve 3. dönem için başkan adayı olan Esat Öztürk'ün hain terör örgütü Feto ile ilgili yaptığı bir konuşmada, örgüt üyelerinin affettiklerini diler getirmesi kamuoyuna bomba gibi düştü. Tempo Medya haber merkezi tarafından ulaşılan video da Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'ün, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nde halkın karşısında FETÖ üyelerinin affedilmesiyle ilgili yaptığı bir konuşma ile dikkat çeken Esat Öztürk, FETÖ'cüleri affettiklerini açıklıyor. 70 Milyonun canına kasteden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dinlendiği otelde baskın yaparak ele geçirmeye çalışacak kadar cesaretlenen, sokaklarda tankların yürümesine ve yüzlerce kişinin ölmesine binden fazla vatandaşın ise yaralanmasına neden olan FETÖ örgütü için ''Biz onlarla artık kucaklaşacağız'' diyen Esat Öztürk, ''Biz Paralel yapıya, o terörist başına, pensilvanya'daki insana gönül vermiş insanları affediyoruz. Kardeşlik kapısında kucaklıyoruz onları'' ifadesinde bulundu.

3. DÖNEM BAŞKAN ADAYI:
Yahyalı'da 2 dönemdir görevini yürüten Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, 31 Mart 2024 seçimlerinde de AK Parti'nin belediye başkan adayları arasında yerini aldı. 3. Kez belediye başkan adaylığı için seçim çalışmalarına başlayan Esat Öztürk'ün, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nde ilçe meydanında, Yahyalı halkına yaptığı konuşmadaki sözleri infial yarattı. Önce Türk Halkı'nın sonra ise AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adeta savaş açtığı FETÖ'cülerle ilgili ''Bu bizim kardeşlik teklifimizdir'' diyen Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ''İnşallah bundan sonra o türlü bir terörist başına muhabbet beslemezler. Bu bizim, kardeşlik teklifimizdir. Ne olur, hizmetkarınız olarak, bir belediye başkanınız olarak istirham ediyorum'' sözleri dikkat çekiyor.

İŞTE ESAT ÖZTÜRK'ÜN O SÖZLERİ:
Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'ün 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nde yaptığı iddia edilen konuşmada ''İman dedi. Himmet dedi. Ama şu kadarcıkta bir makbuz vermedi karşılığında. Biz burada her zaman kardeşliği ön planda tutacağız. Ben Yahyalılı dostlarımıza, kardeşlerimize bunu diyorum. Biz onlarla artık kucaklaşacağız. Hani Peygamber Efendimiz (SAV) Mekke'yi fethettiği zaman sakalı devenin hörgücüne değiyordu. Ama ben onları affettim diyordu. Biz paralel yapıya, o terörist başına, Pensilvanya’da ki insana gönül vermiş insanları affediyoruz. Kardeşlik kapısında kucaklıyoruz onları. İnşallah, bundan sonra o türlü bir terörist başına muhabbet beslemezler. Bu bizim kardeşlik teklifimizdir. Ne olur bir hizmetkarınız olarak, bir belediye başkanınız olarak istirham ediyorum. Biz hainleri hiçbir zaman affetmeyeceğiz. Ama biz 7'den 70'e bu benim bir istirhamım'' dedi.

Esat Öztürk'ün konuşmasını dinleyen vatandaşlar ise tepki gösterdi. Başkan Esat Öztürk, tepkilere rağmen konuşmasını ve affetme isteğini vatandaşlara yeniden deklare etti.
 

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz