SİYASET
Giriş Tarihi : 10-03-2024 22:19   Güncelleme : 10-03-2024 22:41

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk kaçak katta mı oturuyor?

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'ün, ilçe merkezine yapılan ve aslında 4 katlı müsadeli bir apartmana 1 kat daha eklenmesine göz yumduğu ve yapılan fazla kattan kendisine daire aldığı (!) iddialar var. Haber merkezimize gelen ihbarla birlikte, bizlerde Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'e soruyoruz. Bu iddialar doğru mu Esat Öztürk?

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk kaçak katta mı oturuyor?

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'ün imar izni olmayan tarım alanını kullanarak kendine kaçak ev yaptırdığı, ayrıca evinin yanındaki mezarlık arazisini de keyfi olarak çevirttirerek sadece torunlarına özel çocuk parkı yaptırdığı iddialarına yenileri eklendi. İlçe merkezinde 4 katlı müsadeli olan bir apartmana 1 kat daha müsade ettiği ve bu fazla kattan kendisine daire aldığına yönelik ihbar ve iddia dikkat çekti. İhbarı yapan okuyucumuzun bazı görüntü ve belgelerle iddialarını ispatlamaya çalıştığı olayla ilgili gözler Başkan Esat Ötürk'e çevrildi.

YAHYALI BELEDİYE BAŞKANI ESAT ÖZTÜRK HAKKINDAKİ İLK 2 İDDİAYI OKUMAK İÇİN  belediye-baskani-esat-ozturk-hakkinda-akil-almaz-iddialar-8660.html">TIKLAYINIZ 

4 KAT MÜSADELİ 5 KATLI APARTMAN:
Daha önce tarım arazisine kaçak ev yaptığı ve bu evinin hemen yanındaki mezarlık arazisini çevirerek torunları için çocuk oyun parkı yaptığı yönünde iddiaların ortaya atıldığı Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ile ilgili, ilçe merkezine 4 kat müsadeli yapılması gerken apartmanın 5 kat yapılmasına göz yumduğu yönünde bir iddia ortaya atıldı. Haber merkezimize gelen ihbarda Başkan Esat Öztürk'ün, yetkisini farklı kullanarak yasal ve uygun olmayan bir şekilde kaçak kata izin verdiği yönünde iddia akıllarda soru işaretleri uyandırdı. 4 Kat müsadeli apartmana 1 kat daha yapılmasına izin veren ve bu 1 katın kaçak olarak yapıldığını söyleyen ihbarcı, iddiasını bununla da bırakmadı. 

KAÇAK KATTA BAŞKAN ESAT ÖZTÜRK MÜ OTURUYOR?
İhbarcının iddiasında, ''Gariban bir köylünün dağdaki ahırını kaçak diye yıktırmaya çalışan ve garip çobanın kendisini yakmasına ve ölümüne sebep olan Esat Öztürk kendisi, ilçenin merkezindeki kaçak bir evde oturuyor'' cümleleri yer alırken, ''Seydili Mahallesi 1169 Ada 12 Parsele yakın tarihte yapılan bina, imar planında bölgenin Ayrık nizam ve 4 kat müsadeli olmasına rağmen 5 kat yapıldı ve kaçak olan bu beşinci kattaki iki daireden birini Belediye başkanı Esat Öztürk satın (!) aldı. Diğer daireyi de meclis üyesi Ahmet Büber aldı(!) Yani şehrin merkezinde kaçak yapılan katta oturan insan bir belediye başkanı'' yorumunu yaptı.


İDDİA BUNUNLA DA BİTMEDİ:
İnşaat yapılan bölgenin ticari alan olmadığı ve konut alanı olmasına rağmen zemin katların dükkan olarak yapıldığını da söyleyen ihbarcı, bu duruma da Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'ün göz yumduğunu ifade etti. Başkan Esat Öztürk'ün yaptıklarını iddia ettiği şeyleri tek tek sıralayan okuyucumuz, ''Bölge ticari alan değil konut alanı olmasına rağmen , binanın zemin katları komple dükkan olarak yapıldı. Bina girişi ek:-2'de görünen cephe değil arka tarafta. buradaki bina girişi o kadar dar ki araba zor giriyor. İtfaiyenin girmesi mümkün değil, ambulans bile giremez, başkanın oturduğu bina ve karşısındaki binada bir yangın olsa veya acil bir hasta olsa sonuç facia olur. İtfaiyenin giremeyeceği bu iki apartmana nasıl ruhsat verilebilir ki'' sorusunu da sormaktan geri kalmadı. İddialarının araştırılmasını isteyen ihbarcı durumu paylaştığı görsellerle de kanıtlamaya çalıştı.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz