KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 05-12-2023 17:35

Yahyalı nerede?

Kayseri-Yahyalı ilçesine nasıl gidilir?

Yahyalı nerede?

Yahyalı, İç Anadolu Bölgesi'nde, Kayseri iline bağlı bir ilçedir. Develi ve Yeşilhisar komşu ilçelerdendir. Yahyalı ilçesinin nüfusu yaklaşık 36 bindir ve 41 mahalleye sahiptir.
Dünyanın en yüksek ikinci şelalesi durumunda olan Kapuzbaşı şelalesi, Yahyalı ilçesinde bulunur. ABD’de bulunan Niagara’dan 55m., Finlandiya’da bulunan İmarat’dan 25m., Erzurum’daki Tortum’dan 50 m., Antalya’daki Düdenden 25 m. Ve Manavgat’tan 5 m. Daha büyük olan Kapuz Başı şelalesinin aktığı yerin rakımı ise 700 m.dir. Aladağ’ın zirvesinde bulunan kar ve buzullardan beslenmekte ve, ziyaretçilerini yazın sıcaklığında buz gibi çağlayan sularının serinliği ile karşılamaktadır. Kapuzbaşı Şelaleleri, Aladağ Milli Parkı sınırları içerisindedir.

Yahyalı ilçesine nasıl gidilir?
Yahyalı ilçesine şehir içi ulaşımlarda genellikle halk otobüsleri ve minibüsler kullanılmaktadır. Yahyalı’da yaşayanlar genellikle otobüs hatlarını daha aktif kullanmaktadır. Ancak gezilecek yerlerin görülmesi açısından özel araç tercih edilmesi daha iyi sonuç almanızı sağlar.

Karayolu ile Yahyalı ilçesine nasıl gidilir?
Karayolu ile Yahyalı ilçesinden Yahyalı yolu kullanılarak yaklaşık 2 saat 44 dakikada komşusu Adana’nın Feke’ye ilçesine ulaşılabilmektedir. Kayseri Merkez’e Develi Yahyalı Yolunu kullanarak yaklaşık 1 saat 14 dakikada, Nevşehir merkezden de Yahyalı Yolu üzerinden yaklaşık 1 saat 34 dakikada Yahyalı’ya ulaşım sağlanmaktadır. Aynı şekilde Niğde’den ise D-805 Karayolunu kullanarak yaklaşık 1 saat 6 dakikada Yahyalı’ya ulaşım sağlanmaktadır.

Kardelen ErdemirKardelen Erdemir