GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-02-2024 13:01   Güncelleme : 20-02-2024 13:55

Yahyalı'da Başkan Esat Öztürk, Özkoyuncular'a Kalkan Mı Oluyor?

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'ün FETÖ üyelerini affetmekle ilgili yaptığı konuşmanın Özkoyuncu Şirketi'ni ve yetkilileri için yapıldığı iddia edildi. Esat Öztürk, FETÖ'cüleri kucakladıklarını ifade etmişti.

Yahyalı'da Başkan Esat Öztürk, Özkoyuncular'a Kalkan Mı Oluyor?

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'ün FETÖ'cüleri affetmekten söz ettiği konuşmanın Özkoyuncu Madencilik için olduğu ve Koyuncu Ailesi'nin üzerindeki baskıyı kaldırmak için bu yapıldığı iddia edildi.

O KONUŞMALAR ÖZKOYUCU İÇİN MİYDİ?:
Geçtiğimiz günlerde TRKayseri haber merkezinin ortaya çıkarttığı FETÖ olayı ile ilgili yeni gelişmeler kamuoyuna yansımaya başladı. Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'ün ilçe meydanında halk ile buluşmasında yaptığı ''Onları affedelim'' konuşmasının altında yatan ana nedenin Özkoyuncu Madencilik ve Koyuncu Ailesi olduğu iddia edildi. Edinilen bilgiye göre Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'e seçim çalışmaları sırasında sınırsız destek veren Özkoyuncu Madencilik Şirketi'nin ortakları Özderici ve Koyuncu Aileleri'nin FETÖ olaylarında göz altına alınması ve sonrasında ilçe halkı tarafından tepki görmeleri nedeniyle bu konuşmanın yapıldığı bilgisine ulaşıldı. Başkan Esat Öztürk'ün konuşmasında kendisine büyük destek veren Özkoyuncu Şirketi'ne sahip çıkmaya ve ilçe halkının tepkisini sindirmeye yönelik olduğu da ortaya atılan iddialar arasında.

FETÖ YAFTASI ÜZERLERİNDE:
FETÖ ile iltisaklı olmaları nedeniyle bir dönem Fethullahçı Terör Örgütü'ne destek verme suçlamasıyla gözaltına alınan Özkoyuncu Madencilik Şirketi'nin ortakları Özderici ve Koyuncu Aileleri'nin üzerlerindeki bu yafta silinebilmiş değil. İlçede hala isimleri FETÖ ile birlikte anılan Özkoyuncu Madencilik, son dönemlerde peş peşe yaşanan maden olaylarıyla birlikte bir anda gözlerin o tarafa çevrilmesine de neden oldu. Kimi kaynaklara göre tüm iç denetimlerini eksiksiz yapan Özkoyuncu şirketi, kimi kaynaklara göre ise belediyenin bazı konularda toleransıyla karşılaşıyor.

GÖZLER ÖZKOYUNCU MADEN'E ÇEVRİLDİ:
Geçtiğimiz hafta Erzurum'da bir altın madeninde yaşanan elim olay ve önceki gün Develi'de bir maden ocağında yaşanan göçük, akıllara Yahyalı'da bulunan Özkoyuncu Madencilik Şirketi'ni getirdi. Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'ün desteğini arkasına aldığı iddia edilen Özkoyuncu Madencilik Şirketi'nin, gerek ilçeye verdiği maddi-manevi destek, gerekse Başkan Esat Öztürk ile yakınlığı nedeniyle perde arkasında tutuluyor. Özkoyuncu Şirketi'nin denetimleri hakkında da ortaya atılan iddialarsa akıllarda büyük soru işaretleri uyanmasına neden oldu.

ESAT ÖZTÜRK'ÜN O SÖZLERİ:
Başkan Esat Öztürk'ün Yahyalı İlçe Meydanı'nda halka seslendiği konuşmada Özkoyuncu Şirketi'nin yetkililerini kastettiği iddia edilen konuşmada ''İman dedi. Himmet dedi. Ama şu kadarcıkta bir makbuz vermedi karşılığında. Biz burada her zaman kardeşliği ön planda tutacağız. Ben Yahyalılı dostlarımıza, kardeşlerimize bunu diyorum. Biz onlarla artık kucaklaşacağız. Hani Peygamber Efendimiz (SAV) Mekke'yi fethettiği zaman sakalı devenin hörgücüne değiyordu. Ama ben onları affettim diyordu. Biz paralel yapıya, o terörist başına, Pensilvanya’da ki insana gönül vermiş insanları affediyoruz. Kardeşlik kapısında kucaklıyoruz onları. İnşallah, bundan sonra o türlü bir terörist başına muhabbet beslemezler. Bu bizim kardeşlik teklifimizdir. Ne olur bir hizmetkarınız olarak, bir belediye başkanınız olarak istirham ediyorum. Biz hainleri hiçbir zaman affetmeyeceğiz. Ama biz 7'den 70'e bu benim bir istirhamım'' cümleleri yer aldı.
 

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz