SİYASET
Giriş Tarihi : 01-04-2024 10:40   Güncelleme : 01-04-2024 12:19

Yeşilhisar'da Halit Taşyapan Yeniden Seçildi

31 Mart seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre Kayseri'nin Yeşilhisar Belediyesi'nde AK Parti 14 oy farkla kazandı.

Yeşilhisar'da Halit Taşyapan Yeniden Seçildi

Türkiye genelinde gerçekleştirilen mahalli seçimlerde AK Parti'nin güç kaybettiği sonucu ortaya çıkarken en ilginç sonuçlardan birisi Kayseri'nin Yeşilhisar İlçesi'nde yaşandı. AK Partili Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halit Taşyapan ile İYİ Partili Salih Karagöz son oya kadar yarıştı.

8 KİŞİ SEÇİMİN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ:
31 Mart Seçimlerinin oy sayım işleminin 17:00'da başlamasının ardından sürekli bir birlerini geçen AK Partili Halit Taşyapan ile İYİ Partili Salih Karagöz arasındaki seçmen farkı 8 oldu. Sadece 8 kişinin Halit Taşyapan'a değil de, Salih Karagöz'e oy vermesi halinde seçimin kazananının değişeceği Yeşilhisar'da son saniyeye kadar heyecan devam etti. 4 Bin 323 oy alan ve en yakın rakibi İYİ Parti adayı Salih Karagöz'ün aldığı 4 bin 309 oya 14 oy fark atan Halit Taşyapan yeniden başkan seçildi.

İTİRAZLA BAŞKAN:
Yapılan seçimlerdeki oy sayımı 2 kez gerçekleşti. İlk sayımda kazanan İYİ Parti adayı Salih Karagöz olurken, Halit Taşyapan'ın itirazı üzerine yeniden sayılan oylarda bu kez seçimin yönü değişti. Halit Taşyapan, rakibi İYİ Parti adayı Salih Karagöz'e 14 oy fark atarak başkanlık görevine devam etme hakkı kazandı.
 

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz