MAGAZİN
Giriş Tarihi : 30-01-2024 11:57

6 Şubat depreminde acıya şahit oldu, şarkı yazdı

Ceylani Karaduman'ın "Nazar Oldu" şarkısının hikayesi çok duygulandırdı. İşte o detaylar..

6 Şubat depreminde acıya şahit oldu, şarkı yazdı

Ceylani Karaduman'ın "Nazar Oldu" şarkısının hikayesi çok duygulandırdı. Son zamanlarda müzik listelerinin başında gösterilen ve şarkı sözlerinin arkasında yatan hikaye herkesi çok duygulandırdı. 



"NAZAR OLDU" ŞARKISININ HİKAYESİ
Tüm Türkiye'yi etkileyen ve asrın felaketi olarak nitelendirdiğimiz, bir çok vatandaşımızı kaybettiğimiz 6 Şubat depreminde, Ceylani Karaduman kendi imkanları ile Hatay'a gider. Vatandaşların yardımına koşan ve elinden geleni yapmaya çalışan Karaduman, 6 şubat depreminde, molozların altından genç bir kıza ait ceset çıkarır.  Araştırdığında ise cesetin 20 yaşında bir kıza ait olduğunu, üstelik yeni nişanlandığını öğrenir. Yaşanan bu olaydan oldukça etkilenen Karaduman, "Nazar Oldu" şarkısının sözlerini yazarak, besteler.  Çok geçmeden sosyal medya platformlarına yüklediği şarkı 1 ayda 1.5 milyon kişi tarafından dinlenir. Gönüllü katıldığı arama- kurtarma çalışmalarında enkaz altında kalarak yaşamını yitiren genç kadının, parmağında ki yüzüğü gördüğünde çok duygulandığını ifade eden Karaduman: "Orada yakınlarına sorduğumda nişanlı olduğunu ve birkaç ay sonra evleneceğini öğrendim. Sonra cansız bedenine ulaştık. Telefonumun ses kaydını açıp bu şarkıyı oluşturan sözleri tamamladım. Hatay'dan döndükten sonra da şarkıyı tamamladım" dedi. 



İŞTE YÜREK BURKAN O ŞARKININ SÖZLERİ 
Bir garip aşık vardı
Bir düğün günü vardı
Gayri mahşere kaldı o sevda

Dağlara yazdık ne fayda
Yollara yazdık ne fayda
Kaldı betonlar altında o sevda

Bizim aşkımız nazar oldu
Büyülere bastık mezar oldu
Anlatmayayım ağlarsın
Duyanın gönlüne dert kaldı.

Ne can kaldı ne canan
Sanki olduk bir ziyan
Bu şarkıymış bana kalan hatıra

Dağlara yazdık ne fayda
Yollara yazdık ne fayda
Kaldı betonlar altında o sevda

Bizim aşkımız nazar oldu
Büyülere bastık mezar oldu
Anlatmayayım ağlarsın
Duyanın gönlüne dert kaldı.

CEYLANİ KARADUMAN KİMDİR?



Ceylani Karaduman, 1983 yılında Konya'nın Taşkent ilçesinde dünyaya geldi. 40 yaşında olan Karaduman, sanatının yanında Taşkent'te çobanlık yapmaktadır. 6 şubat 2023 yılında Kahramanmaraş merkezli depremde, Hatay'da enkaz altında kalan nişanlı genç bir kızın hikayesinden etkilenerek şarkı yazmış ve şarkısı milyonlarca dinlenmiştir. 

Kardelen ErdemirKardelen Erdemir