SİYASET
Giriş Tarihi : 12-03-2024 17:38   Güncelleme : 12-03-2024 17:38

AK Parti'de Torpil Skandalı !

Kayseri'de gün geçmiyor ki, Esat Öztürk'ün yeni bir skandalı ortaya çıkmasın. Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'ün, oturduğu evin kaçak olduğu iddiasından sonra, şimdi de 3 çocuğunu AK Parti belediyelerinde işe yerleştirdiği ortaya çıktı.

AK Parti'de Torpil Skandalı !

Yahyalı'da skandalları bitmeyen AK Partili Belediye Başkanı Esat Öztürk'ün ismi bu kez torpil iddiasıyla ortaya atıldı. Daha önce tarım arazisine kaçak ev yaptığı, mezarlık alanını çevirterek belediye imkanlarıyla torunlarına özel oyun parkı yaptırdığı iddiasıyla gündeme gelen Esat Öztürk'ün bu kez de 3 çocuğunu AK Partili belediyelerde işe yerleştirdiği ortaya çıktı.


YAHYALI'YA DEĞİL KENDİNE YATIRIM YAPTI:
Kocasinan Belediyesi'nde Daire Müdürlüğü yaptığı sırada AK Parti Yahyalı Belediye Başkanlığı için adaylığını açıklayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla aday gösterilen Esat Öztürk'ün geride kalan 10 yıllık süreçte yaptıkları dudak ısırttı. Hakkında birçok iddianın ortaya atıldığı Esat Öztürk öneminde Yahyalı yerinde sayarken Öztürk Ailesi ise durmadan büyüdü. Ailesi için tarım arazisine kaçak ev yaptıran, ayrıca torunları için mezarlık arsasını çevirttirerek belediye imkanlarıyla oyun parkı inşa ettiren Esat Öztürk için iddialar bununla da kalmadı. İlçe merkezinde 4 kat müsadeli apartmana 5. kat izni verdiği ve bu kaçak kattan satın aldığı (!) daire de oturan Esat Öztürk, bu yoğun işlerinin arasında çocuklarını da unutmadı.


2 BELEDİYE BAŞKANI ÖZTÜRK'ÜN ÇOCUKLARI İÇİN SEFERBER OLDU:
İlk döneminde kendisi için çalışan ve Yahyalı halkının bir türlü beğenisini kazanamamasına rağmen, partisinden gördüğü destekle 2. dönemde yine AK Parti'nin gücüyle koltuğundaki yerini koruyan Esat Öztürk'ün, son skandalı ''Yok artık'' dedirtti. Çok değil daha bir yıl öncesinde Yahyalı Belediyesi'nin önünde geçim sıkıntısı nedeniyle kendisini ve ailesini yakan vatandaşı adeta yok sayarak, kendi çocuklarının geleceğini düşündü. Önce büyük çocuğu Mahmut Sami Öztürk'ü, Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan'a ricacı olarak işe aldıran Belediye Başkanı Baba Esat Öztürk, bununla da yetinmedi. Bu çocuğunun sıradan memur olmasına gönlü razı olmayan Esat Öztürk, oğlu Mahmut Sami'yi istisnai kadroyla Kayseri Üniversitesi'ne bağlı Yeşilhisar MYO sekreterliğine atattı.

























PİŞKİNLİĞİN BU KADARI:
Oğlu Mahmut Sami'yi Yeşilhisar Belediyesi'ndeki sıradan memur kadrosundan Kayseri Üniversitesi'ne bağlı Yeşilhisar Meslek Yüksek Okulu Sekreterliği kadrosuna terfi ettiren Esat Öztürk, adeta insanların aklıyla alay etti. Sanki oğlunu hiç tanımıyormuş gibi, eski çalıştığı yer olan Yeşilhisar Belediyesi'nin Başkanı Halit Taşyapan'ı da yanına alan Esat Öztürk, Mahmut Sami'yi yeni makamında ziyarete gitti. Bununla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ilçe halkından gelen tepkilerin ardından ise o paylaşımı sildi.

İYİKİ KASKİ VAR:
En büyük oğlu Mahmut Sami Öztürk'ün geleceğini garantiye alan Baba Öztürk, diğer iki oğlu içinde zaman geçirmeden kolları sıvadı. Bu kez Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı devreye sokan Esat Öztürk, ortanca oğlu Hasan Selman için harekete geçti. Oğullarının bir devlet kapısında, devlet geleneğiyle yetişmesini ve belki de ileride babaları gibi belediye başkanı olması için bir yerden start vermeleri gerektiğini Başkan Büyükkılıç'a kabul ettiren Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Hasan Selman için KASKİ'yi uygun gördü. Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde Basın Yayın Servisi'nde memuriyet hayatına başlayan Hasan Selman Öztürk, küçük kardeşi Furkan Fatih'in de bir kadroya ihtiyaç duyması üzerine görevlendirme yazısıyla Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'nda yeni görevine başladı.

BÜYÜKKILIÇ AMCA SEN ÇOK YAŞA!:
Büyük oğlu Mahmut Sami'yi önce Yeşilhisar Belediyesi'ne oradan Kayseri Üniversitesi'ne, ortanca oğlu Hasan Selman'ı önce KASKİ'ye oradan da Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne yerleştiren Baba Esat Öztürk, küçük oğlu Furkan Fatih içinde boş durmadı. Memduh Büyükkılıç'ın hamiliğinde Furkan Fatih'i, Hasan Selman'dan boşalan kadroya aldıran Başkan Öztürk'ün ailenin diğer fertleri içinde değişik planlar kurduğu iddia ediliyor.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz