SİYASET
Giriş Tarihi : 24-03-2024 10:51

Ali Babacan Kayseri'de DEVA Aradı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kayseri İl Başkanlığınca düzenlenen iftar programına katıldı. Babacan, Türkiye'nin önemli bir seçim sürecinde olduğunu söyledi.

Ali Babacan Kayseri'de DEVA Aradı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Kayseri'ye geldi.  Partisinin il başkanlığınca düzenlenen iftar programına katılan Babacan, hem partililerle buluştu, hem Türkiye'nin durumu değerlendirdi, hem de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

SARI KART GÖSTERDİ:
DEVA Partisi Kayseri İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan ve Ali Babacan, Türkiye'nin önemli bir seçim sürecinde olduğunu söyledi. İlk kez bir yerel seçime katıldıklarını söyleyen Babacan, bir çok ilde güçlü olduklarını ve belediye başkanlığı için görev beklediklerini söyledi. Aday çıkarttıkları tüm bölgelerde iddialı olduklarını söyleyen Ali Babacan, bu seçimde vatandaşın kendilerine görev vereceğine inandığını da belirterek hükümete sarı kart gösterdi.

4 YAŞINDAYIZ:
DEVA Partisi'nin 4 yaşında olduğunu belirten Babacan, "Kurulduğumuz günden itibaren hemen her konuda çözümler ürettik. Pek çok parti, yerel seçimlerle ilgili eylem planını, seçim beyannamesini apar topar açıklarken biz, bundan tam iki yıl önce yerel yönetimler ve şehircilik eylem planımızı açıkladık." dedi. Türkiye'de ilk kez belediyecilikte siyasi etik kurallar bildirgesini açıkladıklarının altını çizen Babacan, sözlerini şöyle tamamladı: "Adaylarımız bu üç sayfalık bildirgeyi kabul ediyor ve aday oluyor. Yüz yıllık Cumhuriyet'te, 70 yıllık çok partili siyasi hayatta bunu 4 yaşındaki bir parti hazırladı. Türkiye'de bu, bir ilktir. Ben bunu başbakan yardımcısıyken kanun haline getirmeye çalıştım. Siyasi etik ve ahlak yasası hazırladım ama reddedildi. Önümüzdeki yerel seçimler, sadece belediye başkanı ve meclis üyesi seçimleri olmayacak. Bu seçimlerde sandıktan bir mesaj da çıkacak. Vatandaşlarımız iktidara bir mesaj verecek.'

Babacan, konuşmasının ardından partisinin belediye başkan adaylarını tek tek tanıttı.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz