GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-01-2024 15:53   Güncelleme : 24-01-2024 22:49

Bakan Özhaseki'den Yeşil Kalkınma Hedefleri

"Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması Bilgilendirme ve İstişare Toplantıları" Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin önderliğinde bugün başlıyor.

Bakan Özhaseki'den Yeşil Kalkınma Hedefleri

Ülkemizdeki sanayicilerin, 2006 yılında başlayacak emisyon sistemine adaptasyonu ve iklim değişikliği konusundaki farkındalığının arttırılması yönünde ki "Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması Bilgilendirme ve İstişare Toplantıları" bugün, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin önderliğinde başlıyor. Eskişehir Sanayi Odası'nda gerçekleşecek iştişare toplantıları, 24 Ocak'ta Denizli Sanayi Odası'nda gerçekleştirilecek.

TOPLANTIDA HANGİ KONULAR YER ALACAK
Yeşil mutabakat eylem planı ve karbon ayak izi hesaplamaları ele alınacak. Daha sonra ise  Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM), Sera Gazı Emisyon İzleme, Raporlama ve Doğrulama Sistemi, Emisyon Ticaret Sistemi ve SKDM İlişkisi konuşulacak.

"SANAYİCİLERİN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIĞI ARTTIRILACAK"
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde, 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma Hedefleri doğrultusunda kararlılıkla çalıştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Sanayicilerimizin 2026 yılında başlayacak emisyon ticaret sistemine adaptasyonu, karbon ayak izinin hesaplanması, finansman imkanları ve iklim değişikliği konusunda farkındalığının arttırılması için Sanayi ve Ticaret Odaları özelinde ‘Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması Bilgilendirme ve İstişare Toplantıları’mız, İklim Değişikliği Başkanlığımız ve TOBB koordinasyonunda başlıyor. Bugün Eskişehir Sanayi Odası ile başlayacak toplantılar, diğer illerimizde de devam edecek." 

Kardelen ErdemirKardelen Erdemir