SİYASET
Giriş Tarihi : 07-04-2024 01:14   Güncelleme : 07-04-2024 01:46

CHP'den Kayseri'ye Riyakarlık

CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin'i acı gününde yalnız bırakan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, söz konusu Pınarbaşı olunca Kayseri çıkartması için yollara düştü.

CHP'den Kayseri'ye Riyakarlık

Pınarbaşı'nda seçimlerin yenilenme kararının ardından CHP Genel Merkezi, ibreyi Kayseri'ye çevirdi. Genel Başkan Özgür Özel'in ''geleceğim'' dediği Kayseri'ye ameliyat olması nedeniyle gelememesi şöyle dursun, CHP'nin Büyükşehir Beldiye Başkanları Pınarbaşı'na gelme kararı aldı. Aynı ekip, Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin'in cenaze törenine katılmak yerine, telefonla başsağlığı dilemeyi tercih etti.

CHP'DEN ÇIKARTMA:
Kayseri İl Başkanı Keskin'i acı gününde yalnız bırakan, CHP Genel Merkezi Mayıs ayında adeta Pınarbaşı'na kamp kuracak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başı çekeceği ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da yanında yer alacağı bir topluluk Pınarbaşı'na akın edecek. Ayrıca Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de Pınarbaşı ilçesine gelerek miting düzenleyecekleri bilgisine ulaşıldı.

PINARBAŞI'NA KAMP KURACAKLAR:
31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde en çok gergin bekleyişin sürdüğü Pınarbaşı ilçesinde karşılıklı itirazlar sonunda Seçim Kurulu 2 Haziran’da Pınarbaşı halkının yeniden sandık başına gitmesine karar verdi. Yaşanan bu durum CHP Genel Merkezinde masaya yatırıldı. CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin’in cenazesi nedeniyle Pınarbaşı durumu Nisan ortasına kadar rafa kaldırılırken, bir yandan da seçimle ilgili yol haritası kurulmaya başladı. Büyükşehirlerde zafere ulaşan CHP’de tüm Belediye Başkanları seçimlerin yeniden yapılacağı ilçelere görevlendirildi. Her fırsatta Pınarbaşı halkının yanında olduklarını ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Mayıs ayında Pınarbaşı ilçesine gelerek miting düzenleyecek. Seçime son hafta kala CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in tüm Belediye Başkanları ile Pınarbaşı ilçesine çıkarma yapması bekleniyor.

Bu gelişemelere rağmen Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin'in cenazesi'ne katılmayan Özgür Özel'in yaptığına ise Kayseri'de bir çok isim ''CHP'nin riyakarlığı'' yorumunu yaptı.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz