EKONOMİ
Giriş Tarihi : 07-02-2024 13:00

Emeklilerin Bayram ikramiyesi artıyor!

Milyonlarca vatandaşı sevindiren haber geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bayram ikramiyesini arttırmaya hazır olduklarını söyledi.

Emeklilerin Bayram ikramiyesi artıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, NTV'nin sorularını yanıtladı. 
6 Şubat'ta Türkiye'nin başına gelen depremin birinci yılı olması vesilesiyle konuşan Işıkhan, deprem bölgesinde ödenekler ve sağlık hizmetlerinin sunumunu aksatmadıklarını kaydetti.
İstihdam alanında açıklamalar yapan Işıkhan:"İstihdam sayımızı tekrar 914 bin seviyesine getirdi. 110 bin vatandaşımıza 990 milyon lira ödeme yapıldı.
Prim tahsilatı önemli bir noktada duruyor. Ancak biz kaybettiğimiz insanlar. Bu insanları geri döndüremiyoruz. Prim tahsilatı elbette önemli ama ekonominin bütün boyutlarının tekrar canlandırılmasına önem verdik.

Vedat Işıkhan kimdir? Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan  kaç yaşında ve nereli? - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

EMEKLİLER UNUTULMADI
Binlerce emeklinin gözü bayram ikramiyesindeydi. Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla birlikte emekli ikramiyelerinin ne kadar olacağı merak ediliyordu. Emeklilere yapılacak ikramiyenin artışa gidilmesine hazır olduklarını belirten Işıkhan:"Emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılması talebi var, bu adımlara atmaya hazırız.
950 bin EYT'li tekrar çalışma hayatına döndü.
2024'ün sonunda emekli sayısı 16 milyon 400 bin olacak" dedi.

Emeklilerin Bayram İkramiyeleri Artıyor - Yeşil Afşin Gazetesi

Kardelen ErdemirKardelen Erdemir