SİYASET
Giriş Tarihi : 24-03-2024 18:54   Güncelleme : 24-03-2024 22:01

Hakkında bir çok iddia ortaya atılan Esat Öztürk mal varlığını açıklayacak mı?

Türkiye'de neredeyse tüm belediye başkanlarının mal varlıklarını açıkladığı seçim döneminde gözler hakkında bir çok iddia ortaya atılan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'e çevrildi. Öztürk'ün belediye başkanı olmadan önce ve şuan ki mal varlığı Kayseri'de en çok merak edilen konular arasında.

Hakkında bir çok iddia ortaya atılan Esat Öztürk mal varlığını açıklayacak mı?

AK Parti'de 3. dönem belediye başkanlığı için adaylığını açıklayan Esat Öztürk'ün, Türkiye'de bir çok belediye başkanının yaptığı gibi mal varlığını açıklayıp açıklamayacağı merak konusu. Hakkında bir çok iddianın ortaya atıldığı Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'ün, hem kendisinin hem de ailesinin son 10 yıldaki ve 10 yıl önceki mal varlığını açıklayıp açıklamayacağı merak konusu oldu.

KAÇAK EVLER VE VİLLALAR İDDİASI:
Hakkında en çarpıcı olan iddialar arasında yer alan tarım arazisine villa yaptığı ve imar izninde değişikliğe gittiği apartmandan daire aldığı yönünde söylentilerin çıktığı Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'ün, mal varlığını açıklayıp açıklamayacağı merak konusu. Kayseri'nin ilçe belediyeleri arasında en fazla mülk artışı yaşayan belediye başkanı olduğu iddia edilen ve ilçesinde muhalefet partileri tarafından da eleştirilen Esat Öztürk'ün bu konuda sessizliğe bürünüyor olması dikkat çekti. Mal varlığı ve hakkındaki iddialarla ilgili sessizliğe bürünen ve cevap vermeyen Esat Öztürk'ün suskunluğunun altında başka sebepler arayanların söylemleriyse dikkat çekici.

ÖZKOYUNCU, ÖZTÜRK TEMASI:
Yahyalı'da FETÖ iltisaklı olduğu ortaya çıktığı dönemde Belediye Başkanı Esat Öztürk'ün himayesine girerek biraz olsun derin nefes alan Özkoyuncu Madencilik'in, bu durumun diyetini ödediği iddiaları da gündem de. Gerek seçim çalışmalarında, gerekse seçim öncesinde Esat Öztürk'e bir çok alanda destek verdiği iddia edilen Özkoyuncu Madencilik'in ''diyet'' olarak tabir edilen yardımları yapıp yapmadığı da yine Esat Öztürk'ün suskunluğu nedeniyle cevap bekleyen diğer konular arasında.

ADI ŞAİBELİ BAŞKAN'A ÇIKTI:
Gerek Yahyalı Belediyesi'nde ''görevi kötüye kullanma'' iddiasıyla eleştirilen, gerekse çocuklarını torpille Büyükşehir ve Yeşilhisar Belediyeleri'nde işe yerleştirdiğinin ortaya çıkan Esat Öztürk’e sert eleştiriler gelmeye başladı. Kayseri'de hatta Yahyalı ilçesinde bile 17 başkan arasında adı ''şaibe'' ile anılan tek isim denilebilecek konuma gelen Esat Öztürk'ün, seçimlerde kendi hizmetlerinden değil de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı dile getirerek oy istemesi de dikkat çekiyor.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz