SPOR
Giriş Tarihi : 24-03-2024 15:26

Kayserispor'un 30 haftalık gol karnesi

Trendol Süper Lig’de geride kalan 30 hafta sonunda Kayserispor’un bulduğu 36 golde 11 farklı oyuncusunun imzası bulunuyor.

Kayserispor'un 30 haftalık gol karnesi

Sarı-Kırmızılı takımda 11 oyuncu 34 gole imza atarken iki golü ise rakipler kendi kalesine gönderdi. Geride kalan haftalarda en golcü isim olarak ara transferde Pendikspor’a transfer olan Mame Baba Thiam dikkat çekiyor. Kayserispor forması giydiği dönemde 11 gole imza atan başarılı oyuncuyu ise 6 golle Aylton Boa Morte takip ediyor. Bu oyuncunun ardından 3’er gol atan Ali Karimi ile Stephane Bahoken dikkat çekiyor. Kayserispor’da bu sezon gol kaydı yapan isimler şöyle: Mame Baba Thiam (11), Aylton Bo Morte (6), Stephane Bahoken (3), Ali Karimi (3), Duckens Nazon (2), Carlos Mane (2), Olivier Kemen (2) Antony Uzodimma (1) Mehdi Bourabia (1), Mehmet Eray Özbek (1), Julien Jeanvier (1), Miguel Candoso (1)

KALELERİ ŞAŞIRDILAR
Bu sezon Kayserispor’un hanesine yazılan gollerden ikisini rakip oyuncular kaydetti. Ligin 10. haftasında deplasmanda oynanan Atakaş Hatayspor karşılaşmasında ev sahibi takım oyuncusu Burak Berberoğlu 33. dakikasında kedi kalesine atarak temsilcimizin kazanmasında pay sahibi olmuştu.  Yine ligin 12. haftasında deplasmanda oynanan Kasımpaşa maçında Sadık Çiftpınar maçın 27. dakikasında kendi filelerini havalandırırken bu maçtan da temsilcimiz 3-4 galip ayrılarak üç puanın sahibi olmuştu. Bu sezon Kayserispor’dan da iki oyuncu aynı şanssızlığı yaşadı. 19. haftada oynanan Sivasspor maçında Arif Kocaman, 24. haftada oynanan Gaziantep FK maçında ise Gökhan Sazdağı kendi kalesine gol atan oyuncular oldu.

EN ERKEN GOL 6. DAKİKADA
Mondihome Kayserispor, bu sezon kaydettiği gollerin 15 tanesini ilk yarılarda kaydetti. Sarı-Kırmızılı takımın en erken golünü Mame Baba Thiam ligin 5. haftasında oynanan Gaziantep FK maçında kaydetti. Bu maçta 6. dakikada fileleri havalandıran golcü oyuncu ligin 30. haftası geride kalırken Kayserispor’un bu sezon en erken golüne imza atmış oldu. Kayserispor, maçların ilk yarısının uzatma dakikalarında iki gol bulurken, ilk yarılar değerlendirmeye alındığında en geç golünü ligin 17. haftasında oynanan Fenerbahçe maçında Kemen’in ayağından 45+4. dakikada buldu.

EN GEÇ GOL 90+3. DAKİKADA
Mondihome Kayserispor oynadığı maçların ikinci yarısında tam 19 gol attı. Bu gollerin iki tanesi uzatma dakikalarında geldi. Temsilcimizin ikinci yarılarda bulduğu en geç gol ligin 27. haftasında oynanan Ankaragücü maçının 90+3. dakikasında Carlos Mane’nin ayağından geldi. Bu maç aynı zamanda temsilcimizin tüm gollerini ikinci yarıda bulduğu maç olarak kayıtlara geçti.

9 MAÇTA GOL ATAMADI
Mondihome Kayserispor bu sezon oynadığı maçta gol sevinci yaşamadı. Bu maçların 6’sını mağlubiyet ile kapatan temsilcimiz, üç maçtan ise beraberlikle ayrıldı. Gol atamadığı maçlarda Galatasaray, Başakşehir ve Beşiktaş ile berabere kalan Sarı-Kırmızılılar Ankaragücü, Konyaspor, İstanbulspor, Samsunspor, Çaykur Rizespor ve Alanyaspor’a ise mağlup oldu.

EN GOLLÜ MAÇ
Mondihome Kayserispor’un bu sezon oynadığı en golle maçlar ligin 12. haftasında oynanan Kasımpaşa maçı ve ligin 17. haftasında oynanan Fenerbahçe maçları oldu. İki maçta da toplam 7 gol atılırken  İstanbul’da oynanan maçta Kayserispor, Kasımpaşa’yı 4-3 mağlup ederken, Kayseri’de oynanan maçta ise Fenerbahçe temsilcimizi aynı skorla yendi. Bu maçları temsilcimizin İstanbul’da 4-1 mağlup olduğu Fatih Karagümrük maçı ile Mondihome Kayserispor’un 3-2’lik skorlar ile kazandığı Başakşehir ve Ankaragücü karşılaşmaları takip etti. Sarı-Kırmızılı temsilcimiz bu sezon en farklı galibiyetlerini  ise 3-1 ve 2-0’lık galibiyetler aldı.

Erhan KanErhan Kan