GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-12-2023 11:53   Güncelleme : 30-12-2023 12:40

Kokina çiçeği nedir

Yılbaşı çiçeği olarakta bilinen Kokina çiçeği nedir? Kokina çiçeği nerelerde yetişir? Kokina çiçeğinin anlamı nedir?

Kokina çiçeği nedir

Her yıl Aralık ayının son haftasına gelindiğinde, evleri yeni yıl telaşı sarar. Biten eski yılı uğurlama ve gelen yeni karşılama adına bir takım hazırlıklar yapılır. Yeni yıl için güzel dileklerde bulunulur. Böylesi güzel anlar için zarif detaylardan birtanesi de çiçeklerdir. 

Kokina çiçeği nedir? 
Kokina çiçeği, Yunan dilinde “Kokoni” kırmızı rengi ifade eden bir kelimedir. Bu bitkinin de kırmızı renkte çiçekleri olduğu için adı kokina olarak bilinmektedir. Genellikle yılbaşında evleri süslemek için kullanılır. Dallarının üstünde olan kırmızı meyvelerine ise "Silcan" denir. 
Neredeyse 2000 yıllık geçmişe sahiptir. Küçük çalılar halinde yetişir. Kendine uygun yetişme ortamı bulduğunda, 1 metre boyuna kadar yetişebilir. Bu bitki kuşkonmazgillere ait bir türdür. Ülkemizde genel olarak sahil kesimlerde yetişir. Devedikeni, çıtırotu, temren ve tavşantopuğu adıyla da bilinir. İnsanlar tarafından toplanır ve demet haline getirilir. Bu demet haline ise "Kokina" adı verilir.,

Kokina çiçeğinin anlamı nedir?
Kokina çiçeği, eve alındığında, evde ne kadar canlı kalırsa eve o kadar bereket ve şans getirdiğine inanılır. Kokina dendiğinde akla hemen mutluluk, huzur ve şans gelir.
Bir diğer anlamı ise eğer kokina çiçeği alırsanız ve çiçeğiniz bir sonraki yıla kadar çürümezse, yeni bir ev alacağınıza işarettir. Kokina çiçeğinin evlere asılmasının sebebi ise huzur, şans ve bereket getireceğine inanılmasıdır. Yeni yılda dilenen dileklerin, kokina çiçeği sayesinde kabul edileceği düşüncesi hala bir çok ülkede inancını sürdürüyor.

Yılbaşı çiçeği Kokina'nın bakımı nasıldır?
Kokina çiçeği, ne çok soğuk sever, ne de çok sıcak ortamları. Oda sıcaklığında bakılmalı ve hafta da bir veya iki kere sulanmalıdır. Fazla su verdiğiniz taktirde çiçeğiniz çürümeye başlayacaktır.

Kardelen ErdemirKardelen Erdemir