SİYASET
Giriş Tarihi : 12-03-2024 21:13

Makas Daralıyor. Kazım Yücel'in Nefesi Büyükkılıç'ın Ensesinde

Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bir çok ismin yarıştığı Kayseri'de, favori aday olarak görülen mevcut Başkan Memduh Büyükkılıç'ın sadece 3 puan gerisinde olan Kazım Yücel için 18 gün kaldı.

Makas Daralıyor. Kazım Yücel'in Nefesi Büyükkılıç'ın Ensesinde

AK Parti'nin kalesi olarak görülen Kayseri'de, Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında önemli bir gelişme yaşandı. Geride kalan neredeyse 20 Yılı aşkın zamandır AK Parti'nin yönetiminde bulunan Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde makas belki de ilk kez bu kadar daraldı. Geçen dönemden beri Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan ve 2. dönem için adaylığı yeniden açıklanan rekortmen başkan Memduh Büyükkılıç'ı, ilk kez bir aday zorluyor.

KAZIM YÜCEL ATAĞI:
Kayseri'de insanlarla iletişimi nedeniyle siyaset üstü bir isim olarak gösterilen ve şimdilerde İYİ Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Kazım Yücel, çeyrek asırdır ilk kez AK Parti'yi zorlayan isim olmayı başardı. Hem kendi kişisel iletişimi, hem de İYİ Parti'nin gücünü de arkasına alan Kazım Yücel, bir ilki başarmaya ramak kaldı. Seçime 18 gün gibi kısa bir süre kala mevcut başkan Memduh Büyükkılıç ile arasındaki puan farkını 3'e kadar düşüren Yücel, kalan süredeki performansıyla belki de tek başına sadece Ak Parti'yi değil, Cumhur İttifakı'nı da devirecek.

EN GÜÇLÜ 2 ADAY:
Sadece Kayseri'nin ve İç Anadolu'nun değil Türkiye'nin de en güçlü iyi partisi haline gelen AK Parti ve MHP birlikteliğine tek başına kafa tutan Kazım Yücel, mevcut başkan Memduh Büyükkılıç ile başkanlık yarışında adeta Foto finişe kalacak gibi duruyor. CHP'den Murat Molu ve Saadet Partisi'nden Mahmut Arıkan gibi isimlere büyük fark atan Memduh Büyükkılıç ve Kazım Yücel'in, son gün son saate kadar gösterecekleri performans belki de Kayseri'nin kaderini yeniden belirleyecek.

YÜCEL NE DERSE O:
Şehrin tüm sorunlarını bilmesine rağmen, çözüm üretmek şöyle dursun bu sorunların çözümü için bile kampanya hazırlayamayan Memduh Büyükkılıç'ın eksikliklerini iyi analiz eden İYİ Partili Kazım Yücel'in ortaya koyduğu projeler, sadece iktidar partililer tarafından değil, diğer muhalefet parti adayları tarafından bile kopyalanır hale geldi. Halkın dertlerini dinleyen ve sorunları iyi analiz ederek, seçim kampanyasına ona göre start veren Kazım Yücel'in açıkladığı tüm projeler neredeyse Memduh Büyükkılıç tarafından kopyalayarak seçim sonu vaadi olarak dile getirilmesi dikkat çekti.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz