KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 01-12-2023 15:28

Melikgazi nerede?

Kayseri-Melikgazi ilçesine nasıl gidilir?

Melikgazi nerede?

Melikgazi, İç anadolu Bölgesi'nde, Kayseri iline bağlı, Kayseri'nin 3 merkez ilçesinden biridir. Melikgazi ilçesinin nüfusu son istatistiklere göre 600 bindir. Kocasinan, Bünyan, Talas, Hacılar ve İncesu komşu ilçelerdendir.  İlçenin yüzölçümü yaklaşık olarak 668 kilometrekaredir ve 58 tane mahalleye sahiptir.
Mimar Sinan'ın memleketi Kayseri'ni en güzide ilçelerinden biridir. Yer altı şehrini bünyesinde barındıran Ağırnas, yemyeşil bitki örtüsüyle Gesi, Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes Dağı, Erciyes Üniversitesi ve Üniversite Hastanesi de Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde yer almaktadır. Ek olarak Tarihi Germir ve Tavlusun Mahalleleri, Kayseri Kalesi, Medreseler, Kümbetler ve Kayseri Lisesi ve Kayseri Kütüphanesi gibi önemli tarihi yapılar da burada bulunmaktadır.

Melikgazi İlçesine nasıl gidilir?
Özel araç kullanarak ulaşım sağlanılacağı gibi, otobüs ve tramvay gibi alternatif ulaşım araçları da tercih edilebilir. 

Karayolu ile Melikgazi'ye nasıl ulaşılır?
Karayolu ile Melikgazi ilçesinden Kayseri Caddesi ve Hacılar Yolu kullanılarak yaklaşık 19 dakikada Hacılar’a ulaşılabilmektedir. Kayseri Merkez’e Sivas Yolunu kullanarak yaklaşık 38 dakikada, Nevşehir merkezden de D-300 Karayolu üzerinden yaklaşık 1 saat 15 dakikada Melikgazi’ye ulaşım sağlanmaktadır. Aynı şekilde Sivas’tan ise D-260 Karayolunu kullanarak yaklaşık 2 saat 17 dakikada Melikgazi’ye ulaşım sağlanmaktadır.
 

Kardelen ErdemirKardelen Erdemir