GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-02-2024 00:45   Güncelleme : 21-02-2024 09:36

Pınarbaşı'nda Başkan Uzunluoğlu'nun Desteğiyle Bira Fabrikası Açılıyor

Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi'nde MHP'li Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu, 2. dönemi için müjdelediği alkolsüz bira fabrikasının inşaatının devam ettiğini açıkladı. Peki Pınarbaşı'nda üretilecek olan Alkolsüz Bira caiz mi ?

Pınarbaşı'nda Başkan Uzunluoğlu'nun Desteğiyle Bira Fabrikası Açılıyor

Kayseri'de Cumhur İttifakı'nın MHP'li Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu, geçtiğimiz gün Proje Tanıtım Toplantısı'nda ilk kez duyur ve ardından sosyal medya hesaplarından temelinin atıldığını müjdelediği alkolsüz bira fabrikası hızla yükseliyor.

İNŞAAT BAŞLADI:
Kayseri'nin Pınarbaşı Belediyesi'nde 2. dönem için başkanlık görevini sürdürmeyi planlayan Menduh Uzunluoğlu'nun ilçe halkına istihdam sağlamak için girdiği mücadelede aldığı bazı kararlar, kamuoyu tarafından ilginç karşılandı. Pınarbaşı İlçe sınırları içerisinde bir yatırımcı tarafından planlanan ve Başkan Menduh Uzunluoğlu'nun desteklediği Alkolsüz Bira Fabrikası'nın temelleri atıldı. Bu fabrikanın yapımını ilk olarak Cumhur İttifakı ve bazı milletvekillerinin katıldığı Proje Tanıtım Toplantısı'nda dile getiren Başkan Uzunluoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda inşaatın devam ettiğini belirtti.

300 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK:
Yaklaşık 300 kişiye istihdam sağlayacak olan Su ve meşrubatın yanı sıra alkolsüz bira fabrikalarıyla ilgili ''İnşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor'' şeklinde bir paylaşımda bulunan MHP Pınarbaşı Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu'nun ''alkolsüz'' ibaresinden ötürü bu oluşuma desteklediği bilgisine ulaşılırken, kimi kaynaklar alkolsüzde olsa biranın caiz olmadığını hatta haram olduğunu dahi ifade ediyor. Cumhur İttifakı olarak Kayseri'nin ilk bira fabrikasını açacak olan Pınarbaşı Belediyesi'nde Başkan Menduh Uzunluoğlu'nun ''Sevdamız Pınarbaşı'' söylemiyse akıllara geldi.

ALKOLSÜZ BİRA CAİZ DEĞİL:
Pınarbaşı Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu'nun sosyal medya hesabından ''Kaynar mahallemize yapılacak olan Pınarbaşı Su ve Pırıl Su Meşrubat ve Alkolsüz Bira Fabrikalarının inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor'' sözlerinin ardından haber merkezimizin yaptığı araştırma da Din İşleri Yüksek Kurulu, Alkolsüz Bira'nın Caiz olmadığını ''Alkolsüz bira içmek caiz midir?'' sorusuna verdği cevabıyla yanıtladı. Diyanet.gov.tr'de yer alan Din İşleri Yüksek Kurulu'na yöneltilen soruya, ''İslam’da alkollü içkilerin tüketilmesi haram kılınmış (Maide, 3/90), sarhoşluk veren her şeyin miktarına bakılmaksızın haram olduğu ifade edilmiştir (Müslim, Eşribe, 74; Ebu Davud, Eşribe, 5).
Alkolsüz bira, üretim aşamasında normal bira ile aynı işlemlere tabi tutulmakta; son aşamada içeriğindeki alkol değişik yöntemlerle uzaklaştırılmakta ve belli seviyeye indirilmektedir. Ancak bu noktada az da olsa içeriğinde alkol bulunduğu ifade edilmektedir.
Diğer yandan dinimizce yasaklanan şeylerin yapılması haram olduğu gibi bunların yapılmasına zemin hazırlamak, yardımcı olmak, özendirmek vb. şekilde katkı sunmak da caiz değildir.
Buna göre, dinen necis sayılması, haram olan şeyleri özendirmesi, içki üretimine ve tüketimine destek olması nedeniyle “alkolsüz” olarak isimlendirilse dahi bira tüketimi caiz değildir'' yanıtının verilmesi dikkat çekti.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz