SİYASET
Giriş Tarihi : 23-01-2024 11:18

Staj ve çırak mağduriyetleri çözülmeli

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Staj ve Çırak Mağdurlarının sorunlarının iktidar tarafından görülmesi ve çözüm üretilmesi istedi.

Staj ve çırak mağduriyetleri çözülmeli

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer staj ve çırak mağdurlarının düzenlediği mitinge katıldı. Binlerce mağdur ile biraraya gelen Gürer, farklı illerden gelen mağdurların emekliliğe esas sigorta başlangıcının çırak ve staj olarak işe başladıkları gün olması istediklerini bir kez daha haykırdıklarını ifade etti.
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer “Meslekî Eğitim Kanununda belirtilen aday çırak, çırak ve işletmelerde meslekî eğitim staja tabi tutulan öğrenciler hakkında iş kazası ve meslek hastalığı ile hastalık sigortası uygulanmaktadır.
18 yaşından önce malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına tâbi olanların sigortalılık süresinin, 18 yaşını doldurdukları tarihte başlamış kabul edilmektedir, bu tarihten önceki süreler için ödenen malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primlerinin, prim ödeme gün sayılarının hesabına dâhil edilmemektedir. Çıraklık  ve stajyerlikte geçen sürelere uzun vadeli sigorta kolları (malullük yaşlılık ve ölüm sigortası) uygulanmamaktadır. TÜİK ise staj ve çırakları işçi gösterip ülkede istihdam rakamlarında çırak ve stajerleri  işçi olarak saymaktadır. Bu durum AKP iktidarı sorunlara işine geldiği gibi baktığının göstergesidir” diye konuştu.
Gürer, staj ve çırak mağdurları sorunları çözmek için kanun teklifi verdiklerini ve Meclis görüşmelerinde iktidar oyları ile ret edildiği söyledi, konun  bir an önce çözümü gerektiği ifade etti.
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ,Staj ve çırakların çocuk yaşta büyük bedenlere yüklenen yüklere eşit iş verildiğini ve ucuz işçi olarak çalıştırdıklarına da işaret ederek son dönemde staj öğrencileri

Erhan KanErhan Kan