GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-03-2024 23:52

Yahyalı'da ürküten iddialar! Özkoyuncu seçimlere müdahale mi ediyor?

Yahyalı İlçesi'nde Başkan Esat Öztürk'e tam destek verdiği iddia edilen Özkoyuncu Madencilik, Memduh Büyükkılıç'a sırt mı döndü? Özkoyuncu Madencilik, çalışanlarına seçim baskısı mı yapıyor? Özkoyuncu Madencilik Esat Öztürk'e ne kadar seçim yardımı yaptı?

Yahyalı'da ürküten iddialar! Özkoyuncu seçimlere müdahale mi ediyor?

Kayseri'deki bazı televizyonların ortak yayınına konuk olan Esat Öztürk, Fetö ile iltisaklı olduğu ortaya çıkan ve 15 Temmuz gecesi Yahyalı halkına ''onlara kucak açalım'' diyerek sahip çıktığı Özkoyuncu Madencilik'i yere göğe sığdıramadı. Tarım Arazisine konut yaptığı ve çocuklarını torpille işe aldırdığı yönündeki iddiaları da görmezden gelen Öztürk, için Özkoyuncu Madencilik yetkililerinin çalışanlarına baskı yaptığı iddia edildi.

ÖZKOYUNCU MU SPONSOR?:
Fetö'nün Kayseri'de ve Yahyalı'da iltisaklı olduğu kurumlar arasında en tepede olduğu iddia edilen Özkoyuncu Madencilik'in mevcut belediye başkanı ve yeni dönemde de başkan adayı olan Esat Öztürk'ün gizli sponsoru olduğu söylentileri ortak yayında adeta ispatlandı. Neredeyse her cümlesine Özkoyuncu Madencilik'i ekleyen ve övgüler yağdıran Esat Öztürk, 70 sayfalık hizmet kitapçığı için ''sevenlerimiz destekleriyle yapıldı'' cümlesi kurdu. Bu ifadesinin ardından akıllara bir anda öve öve bitiremediği Özkoyuncu Madencilik gelirken, ortaya atılan bir iddiaya göre ise bu şirketin Esat Öztürk'ün seçim çalışmalarının ana sponsoru olduğu yönünde.

20 MİLYONLUK DESTEK:
Özkoyuncu Madencilik'in Fetö ile iltisaklı olduğunun bir dönem ortaya çıkmasının ardından, hem de 15 Temmuz gecesi Yahyalı meydanında ''Onlara kucak açalım. Onları kucaklayalım'' diyen Esat Öztürk'ün o günlerin karşılığını aldığı iddia ediliyor. Özkoyuncu Madencilik ile Esat Öztürk arasındaki gizli bağın bu dönemlerden geldiği yönünde Yahyalı İlçesi'nde çıkan dedikodular ise artık yüksek sesle konuşulur hale geldi. Özkoyuncu Madencilik'in Esat Öztürk'ün seçim çalışması için yaklaşık 20 Milyon lira destek verdiği ve bazı konularda da özel destek verdiği söylentileri de ortaya atılmaya başladı. İki tarafında bir birine diyet ödediği söylentilerinin susturulamaz bir hal aldığı Yahyalı'da iddiaların ardı arkası kesilmiyor.

ÖZTÜRK'E VAR DA, BÜYÜKKILIÇ'A NEDEN YOK?:
Özkoyuncu Madencilik'te çatısı altında çalışan yüzlerce işçinin 31 Mart seçimlerinde Yahyalı Belediye Başkanlığı için Esat Öztürk'e oy vermesi hususunda baskı yapıldığı iddiası ortaya atılırken, Büyükşehir Belediyesi içinse adeta Memduh Büyükkılıç'a sırt dönüldü. İddia ya göre, Özkoyuncu Madencilik yetkililerinin ''Seçimlerde Esat Öztürk'e oy vermeyenin, 1 Nisan'da hali harap. Ama büyükşehir için özgürsünüz. İstediğinize oy verin. Daha iyi şartlarda çalışmak için Esat Öztürk'ün başkanlığına destek vermeniz gerekli'' yönünde baskılara maruz kaldığı iddia edildi.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz