SİYASET
Giriş Tarihi : 24-03-2024 11:11

Yavuz Yıkılmaz Sordu: Kayserili başkanlar mal varlıklarını açıklayacak mı?

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nde gazeteciler ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç'a TRKayseri.com Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Yıkılmaz, ''Metropol Belediye Başkanları mal varlıklarını açıklıyor. Siz ve ilçe belediye başkanlarından böyle bir adım gelecek mi'' sorusuna Büyükkılıç'ın verdiği cevap dikkat çekti.

Yavuz Yıkılmaz Sordu: Kayserili başkanlar mal varlıklarını açıklayacak mı?

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nde gazeteciler ile bir araya gelen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm'ün konuşmalarının ardından soru cevap bölümüne geçildiğinde ilginç sorular geldi. TV1 Muhabiri Yalçın Yoldaş'ın ''Başka indirimler var mı'' sorusunun ardından TRKayseri.com Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Yıkılmaz, ''Metropol Belediye Başkanları mal varlıklarını açıklıyor. Siz ve ilçe belediye başkanlarından böyle bir adım gelecek mi'' sorusuna Büyükkılıç'ın verdiği cevap dikkat çekti.

SON 8 GÜN:
31 Mart seçimlerine sayılı günler kala adayların programlarındaki yoğunluk giderek artıyor. Bu yoğunluğa rağmen Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden ve Başkan Metin Kösedağ'ın ev sahipliğinde gazeteciler ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni dönem başkan adayı Memduh Büyükkılıç ve AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm sorulara cevap verdi. Büyükkılıç'ın rakiplerine kelimeler arasında göndermeler yaptığı bir çok ifadesinde, Cumhur İttifakı'na ve Ak Parti'ye övgüler yağdırması dikkat çekti. Muhalefet gibi hayalleri değil, gerçekleri konuştuklarını ifade eden Büyükkılıç, seçimlere 8 gün kaldığını ve tüm seçmenlerin kime oy verirse versin vatandaşlık görevlerini yerine getirmek için sandık başına gitmesi gerektiğine vurgu yaptı.

BAŞKA İNDİRİMLER OLACAK MI?:
Son olarak suya yapılan yüzde 20'lik bir indirimin ardından gazetecilerin merak ettiği ''başka indirimler olacak mı'' sorusu TV1 Muhabiri Yalçın Yoldaş tarafından soruldu. Başkan Büyükkılıç, ulaşımda indirime gittiklerini söylerken, su da indirimin nasıl yapıldığının hikayesini anlattı. Bir çok alanda indirim yapmak istediklerini ancak, maliyetlerin yanı sıra vergilerin bu duruma engel olduğunu söyleyen Büyükkılıç, bazı konular içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararının önemli olduğunu ifade eti.

MAL VARLIĞINI AÇIKLAYACAK MI?:
Ankara ve İstanbul gibi metropol şehirlerde başlayan adayların mal varlıklarını açıklama durumlarıyla ilgili TRKayseri.com Genel Yayın Yönetmeni ve Tempo Medya'nın Sahibi Yavuz Yıkılmaz'ın sorusuna, Büyükkılıç'ın verdiği cevap dikkat çekti. ''Metropol Belediye Başkanları mal varlıklarını açıklıyor. Siz ve ilçe belediye başkanlarından böyle bir adım gelecek mi'' şeklinde bir soru yönelten Yavuz Yıkılmaz'a, ''böyle bir gerekçe olursa açıklarız. Saklayacağımız hiç bir şey yok'' şeklinde yanıt veren Memduh Büyükkılıç'ın konuyu hızlı ve kısa bir cümleyle geçiştirdiği gözlerden kaçmadı.

YAHYALI İDDİALARI AKILLARA GELDİ:
Başkan Büyükkılıç'ın kısa bir cevapla geçiştirdiği soru Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'ün hakkında çıkan iddiaları kapsarken, benzer iddiaların ileriki dönemde diğer adaylar içinde ortaya atılma durumu da Büyükkılıç'ın verdiği cevapla geçiştirilmiş oldu. Başkan Memduh Büyükkılıç'ın, genel manada verdiği cevaba rağmen, Yahyalı Belediye Başkanı hakkında ortaya atılan ve ispata muhtaç cevapların gerekliliğiyle bir anlamda geçiştirilmiş gibi algılandı.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz