GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-12-2023 23:35   Güncelleme : 13-12-2023 23:39

Yaz saati uygulamasında değişiklik olacak mı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sabit saat uygulamasına yönelik eleştiriler sonrasında açıklama yaptı. Detaylar haberimizde..

Yaz saati uygulamasında değişiklik olacak mı?

Son zamanlarda, sosyal medya da paylaşılan bir video nedeniyle, sabit saat uygulamasına tepkiler büyüdü. Dünya genelinde 1 Ekim’ de saatler birer saat geriye alınırken, Türkiye’de 2017’den beri sabit saat uygulaması kullanılıyor.  

Uygulama artık tepki topluyor
Sabit saat uygulamasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Sosyal medya da paylaşılan bir video, fitili ateşledi. Bir velinin sabahın erken saatlerinde, güneş daha doğmamışken çocuğunu okula gönderdiği video sosyal medya da viral oldu. Tepkilerin günden güne büyümesine, muhalefet partisinden de destek geldi. 

İmamoğlu tepki gösterdi



Konu hakkında eleştiri de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; “Herkesi depresif hale getiriyor, çalışanı, öğrenciyi güne kötü başlatıyor." demişti.

Bakan Bayraktar açıkladı



Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar açıkladı. Bayraktar, sabit saat uygulamasının faydalı olacağını açıklayarak kış saatine geçilmeyeceğini duyurdu. Alparslan Bayraktar açıklamasında;“Yaz saati uygulaması yıl boyunca uygulanacak" dedi.

Kardelen ErdemirKardelen Erdemir